26 May 2013

Tutorial Ubah NoFollow Kepada DoFollow

bismillahilazim.

sekarang gua nak tunjukkan sikit tutorial macam mana nak buat blog cap ayam kita ni daripada NoFollow kepada DoFollow.

Untuk Blogspot : 
1. Dashboard  > Design > edit HTML dan tick expand widget templates(tapi sekarang dah tak payah tick rasanya. kalau nak tahu maca mana nak edit html yang baru boleh lah tengok sini.)

2. Cari code seperti di bawah dengan menekan CTRL +F

  • <a exper:href='data:comment.authorUrl' rel='nofollow'>
3.  Delete code yang berwarna merah dan jadi seperti ini.
  • <a exper:href='data:comment.authorUrl'>
4. Preview terlebih dahulu dan kalau tiada error boleh save template.

Untuk Werdpres :
1.Download dan install plugin DoFollow je.

untuk pengetahuan lu. blog gua adalah DoFollow ! jadi komen bebanyak kat sini. hahaha. salam.

entry berkaitan : 
1. bagaimana untuk tahu blog DoFollow atau NoFollow
2. tukar blog kepada DoFollow
Reactions:

0 comments:

Post a Comment

kata murni sahabat2 gua.