4 Apr 2013

Cerita Lawak - Najwa Latif Di Sekolah


Suatu hari Najwa Latif berpindah ke sekolah baru....

Cikgu : selamat berkenalan....
 
Najwa : kita Berkenalan hanya dalam laman muka buku....
Cikgu : sat gi cikgu hantar kau dekat guru besar baru tau...
Najwa : Kau hantar pesan dan suruh aku terima kamu ooohh uwouwouwo
Cikgu : cikgu sakit hati dah ni
Najwa : hati ku rasa sesuatu
Cikgu : sebelom kamu balik, datang jumpa saya kat office..
Najwa : Dan pabila kau kata kau mahu jumpa aku
Cikgu : atau kamu nak saya hantar kamu dekat guru besar?
Najwa : Ku gelisah berdebar hati rasa tak menentu
Cikgu : cikgu rasa kamu ni dah tak betol..
Najwa : Oh oh benarkah rasa itu...
Cikgu : ingat taw.. sebelum balik nanti kamu datang office jumpa saya!!
Najwa : bagaimana harus bersua...ku rasa gementar tapi bahagia
Cikgu : memang kalau ade peluang nak rotan je kamu ni...
Najwa : perlukah kita cari peluang pertama..
Cikgu : saya dah agak hang ni bermasalah..
Najwa : walaupun kita tak pernah berjumpaa..... ooohh uwouwouwo
Cikgu : otak saya dah sarat dengan macam2 masalah.. Kamu ni buat???...
Najwa : Banyak persoalan yang berada di minda
Pelajar lain menyampuk: cikgu ni banyak tanya la...
Najwa : Banyak tanda tanya dan juga kata kerja
Cikgu disiplin : cikgu jom pegi lunch dengan saya kejap lagi
Cikgu : Argh, tak nak, nak settle kes najwa ni
Najwa : Otak kata jangan hati pula kata ya =)
cikgu : tak menentu saya di buatnya..
Najwa : Hidup tak menentu adakah ini cinta......
Cikgu : konfius!!!
Najwa : banyak soalan banyak juga jawapannya
Cikgu Disiplin : masuk bilik saya nak jalankan operasi merotan ni...
Najwa : setiap yg berlaku ada kebaikannya,harus pejam mata dan cuba apa saja...
Cikgu Disiplin : kamu pandang muka saya..
Najwa : Pabila kau renung tajam tajam mata aku
Cikgu Disiplin : cikgu, kau rasa kita nak report kat encik latif ke..
Cikgu : aku rasa...
Najwa : Ku rasa sesuatu rasa yang ku tak tahu
Cikgu : Najwa! Ape semuanya ni?
Najwa : Oh oh ini cinta remajaku..
Cikgu : cinta? Dengar baik2 kata-kata cikgu ni...
Najwa : Dan pabila kau katakan kau suka aku... ^^,
Cikgu Disiplin : sudah., Diam!!
Najwa : Ku terdiam terkedu tak tahu mana nak tuju...
Cikgu Disiplin : Cikgu! cinta apa yang dia merepek ni?
Cikgu : Oh oh itulah cinta yang satu...
Najwa : Cinta di muka bukuu....
Reactions:

0 comments:

Post a Comment

kata murni sahabat2 gua.